Verse aardappelwedges 

Wedges gesneden uit Bintje aardappeltjes met schil. Heerlijk als bijgerecht!

 

Verkrijgbare rassen Verpakking

Bintje 5 kg vacuümverpakking

 

Houdbaarheid

6 dagen bij koele bewaring van 2-4 °C

 

Verwerkingsadvies

Uit de oven – zacht met knoflook.

 

1. Verwarm de oven op hete lucht bij circa 170 °C.

2. Verdeel de aardappelwedges (hoeveelheid naar behoefte) in een ovenschaal.

3. Besprenkel deze rijkelijk met olijfolie, eendenvet of zonnebloem olie. Verder toevoegen vers geperste knoflook, kruiden zoals rozemarijn, tijm en peper en zout.

4. Zet de aardappels in de oven gedurende circa 45 minuten. Ze zijn klaar wanneer de aardappel een zachte “bite” heeft en gaar is van binnen.

5. Garneer met stukjes verse bieslook

 

Uit de oven – krokant met paprika.

1 kilo wedges

1 theel paprikapoeder

3 a 4 eetlepels bloem

½ theel gedroogde oregano

zeezout en peper

scheut olijfolie

 

1. Verwarm de oven op 210 °C

2. Doe ze in een kom en voeg paprikapoeder, peper en zout toe en schep door elkaar.

3. Doe daarna de bloem en een flinke scheut olijfolie er bij en hussel de kom goed heen en weer zodat alle aardappels voorzien zijn van een dun laagje bloem.

4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de aardappels er op. Probeer ze zo goed mogelijk te verspreiden en niet op elkaar te leggen.

5. Zet ze ongeveer 45 minuten in de oven, draai ze halverwege om. Check altijd even of ze goed garen zacht van binnen zijn.

 

 

Bex B.V. Baarloseweg 42 5995 BL Kessel (L) T: (+31) (0)77-4628128 E: info@bexbv.nl