Kwaliteit 

Een kwalitatief aardappelproduct, dat is waar het om draait bij Bex B.V. Immers, een goede kwaliteit geeft een goede smaak en dat proef je. Daarom wordt de gehele keten, van het land tot bij de klant, beheerst. Bij Bex BV zijn de volgende kwaliteitsaspecten van belang:

 

Intensieve teeltbegeleiding

Allereerst worden de aardappels die nodig zijn onder nauwkeurige supervisie van Arno Bex geteeld. Jarenlang teelde Bex zijn eigen aardappels en heeft daarom zelf veel expertise opgebouwd. Samen met de teler wordt gezorgd voor een hoogstaand beginproduct.

 

Constante bewaring

De bewaring van de aardappels wordt gedaan onder constante atmosfeer dmv luchtkoeling. Hierdoor blijven alle voedingsstoffen en smaak in de aardappel behouden.

 

Koudwater proces

De aardappels worden tijdens het schilproces niet verhit of in contact gebracht met warm water. Het natuurproduct blijft derhalve rauw oftewel echt vers. Het snijden van de aardappels tot friet gebeurt met een ingenieus watersnijsysteem. Dit zorgt voor mooie gladde frietjes. Direct na het verpakken worden de aardappelproducten in de koeling geplaatst. Bekijk ook ons filmpje over ons productieproces!

 

Service en logistiek

De Bexcellent producten worden met behulp van koeltransport naar de klant gebracht. En vervolgens door onze bezorger in hun koeling geplaatst. Het leverritme wordt met iedere klant apart afgestemd. Een bestelling die voor 22:00u wordt geplaatst, wordt in het algemeen de volgende dag geleverd.

 

Gecertificeerde kwaliteitssystemen

Kwaliteitsborging tijdens de productie is erg belangrijk. Het totale productiesysteem is dan ook FSSC22000 gecertificeerd. De afvalresten die bij het schillen en snijden ontstaan worden gebruikt als veevoer. Om ervoor te zorgen dat dit een 100% dierveilig product is, is ook deze verwerking gecertificeerd volgens GMP+ FSA en Secure Feed.

 

Bex B.V. Baarloseweg 42 5995 BL Kessel (L) T: (+31) (0)77-4628128 E: info@bexbv.nl